Veelgestelde vragen

 

Voor wanneer moet ik mijn sponsorgeld overmaken?

Voor 31 oktober van elk schooljaar. Een schooljaar loopt van augustus t/m juli van elk jaar.

Wanneer wordt het sponsorgeld van mijn rekening afgeschreven?

Op de laatste dag van elke maand.

Kan ik mijn sponsoring ten allen tijde stop zeggen?

Ja, dat is mogelijk. Graag ontvangen we de opzegging schriftelijk. Dit kunt u doen per e-mail naar of door ons een brief te sturen naar ons postadres. Zie hiervoor onze contact gegevens.

Kan ik het geïncasseerde bedrag terug vorderen?

Neem hiervoor binnen acht weken na afschrijving contact op met uw bank. Vraag uw bank naar de voorwaarden.

Hoeveel procent van het sponsorgeld komt terecht in Malawi?

Bij automatische incasso (€ 240,- per jaar) ligt dit percentage op 95%. Maakt u het bedrag zelf over (€ 230,-) dan is het 100%. Voor beide afschrijvingen geldt dat het sponsorbedrag van € 230,- ten goede komt van de Ebenezer School.

Waar wordt het sponsorgeld voor gebruikt?

Van het geld worden schoolmaterialen, schooluniformen, personeel en vaste lasten betaald. Daarnaast krijgt een kleine groep kinderen ook een ontbijt (een voedzame en vitaminerijke maïspap) aangeboden.

Kan ik corresponderen met mijn sponsorkind?

Op dit moment is dat niet mogelijk. Om jaloezie onder de leerlingen te voorkomen, ziet de school daar op dit moment vanaf. We vragen u hiervoor uw begrip. Wel krijgt u eens per jaar een tekening of verhaaltje van uw sponsorkind.

Kan ik mijn sponsorkind iets toe sturen?

Om jaloezie onder de leerlingen te voorkomen, ziet de school hiervan af. Wel is het mogelijk een gift over te maken voor de hele klas. Van deze gift zal door de school iets extra’s worden gekocht.

nl_NLDutch